На українському автомобільному заводі почнуть збирати новий вид техніки

Кременчуцький завод «Авто-Холдинг» скоро почне серійне виробництво тракторів. Їх будуть виробляти під брендом КрАСЗ. Замовником виступає Група компаній АІС.

Йдеться про трактори потужністю до 30 кінських сил. Директор по маркетингу Групи компаній АІС Сергій Боровик оцінює місткість ринку такої сільгосптехніки в 17 000 примірників на рік. Тобто це дуже хороший ринок, який до того ж постійно розвивається. Трактори КрАСЗ повинні будуть через деякий час зайняти до 10% ринку.

Хто буде поставляти комплектуючі – поки точно не відомо. Вказується лише, що це «азіатські постачальники». Група компаній АІС обіцяє вже в поточному місяці, в крайньому випадку, в вересні, розповісти про моделі нових українських тракторів, їх ціни і терміни появи у продажу.

У Кременчуці на КрАСЗ досі випускали (по великовузловому складанню) малотоннажні вантажні фургони «Газель», «Волги», «Уази», а також китайські автомобілі Geely і «Great Wall. Деякий час там навіть робили південнокорейські автомобілі SsangYong.

Зараз завод КрАСЗ закритий, але він належить Групі компаній АІС. Трактори під цим брендом буде випускати завод «Авто-Холдинг», який теж розташований в Кременчуці. Це підприємство виготовляє самоскиди, комунальні авто, машини «швидкої допомоги», різні фургони та спецавтомобілі.


Не пропустіть