Водіння в Україні подорожчає в 10 разів

Ціни на послуги підвищать до «адекватного» рівня. Незважаючи на те, що вартість авто в нашій країні навіть неадекватною назвати складно, охочих отримати водійські права не меншає, нове МВС вирішили виправити це, анонсувавши деякі зміни.

Про них розповідає Уніан.

Так, вартість іспиту з водіння на отримання водійських прав збільшиться відразу в 10 разів, починаючи з наступного року. «Ощасливити» українців такою новиною кандидат в нардепи від партії Зеленського «Слуга народу» і за сумісництвом начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

Він заявив, що мова йде про підняття цін до «адекватного» рівня, оскільки в даний час вартість складання іспиту становить 26 гривень, що не є нормальним, враховуючи ціну палива. Як приклад він пропонує замовити таксі та перевірити, яку відстань вийде проїхати на таку суму. Що стосується здачі іспиту, то він назвав нову суму в 150-200 гривень.

Криклій підкреслив, що всі сервісні центри на даний момент фінансуються державним бюджетом, а всі їхні послуги поповнюють місцевий бюджет. У той же час, нова фінансова модель дозволить зробити центри більш самодостатніми. Він назвав несправедливою ситуацію, що склалася, при якій прості українці не можуть зареєструвати авто, в той час, як заможні люди роблять це за копійки.

Він розповів, що була проведена ревізія цін, і в парламент направили відповідний законопроект. Його завданням, за словами Криклій, є не збільшення цін в загальноприйнятому сенсі, а зниження дотацій з боку держбюджету.


Не пропустіть