Нардеп розповів, що готує «євробляхам» нова Верховна Рада

Владислав Криклій, народний депутат від партії «Слуга народу», в своєму інтерв’ю висловив думку, що Верховна Рада нового скликання швидше за все затвердить законопроект про продовження мораторію на штрафи за «євробляхи».

За словами Криклія, законопроект Володимира Зеленського про відстрочення введення штрафів для автомобілів з іноземною реєстрацією, буде розглянуто або 29 серпня, або 30 серпня. Тобто в перші ж дні, коли депутати нового українського парламенту вперше зберуться разом.

Фракція партії «Слуга народу» у Верховній Раді буде численною. Зрозуміло, що вона підтримає законопроект про продовження мораторію на штрафи за «євробляхи». Значить, у нього великі шанси на затвердження. Владислав Криклій практично не сумнівається, що так і буде. На жаль, він не сказав, на який термін планується відкласти штрафи «євробляхам». Раніше повідомлялося, що до кінця поточного року.

Зараз влада намагається знайти компроміс з власниками автомобілів на іноземній реєстрації. «Євробляхери» виступають за те, щоб розмитнення було більш доступним.

В Україні налічується понад 260 000 «євроблях». Їх не легалізують з різних причин. Наприклад, через втрачені документи. Більшість же просто чекають, що за розмитнення можна буде менше платити.

Джерело 24tv.ua

Не пропустіть