Новий кросовер Skoda Kamiq став бестселером марки (Фото)

Чеський концерн Skoda підготував звіт про результати реалізації своїх моделей за минулий місяць цього року. Згідно з повідомленнями прес-центру виробника, в липні найпопулярнішим автомобілем концерну серед кросоверів виявився малогабаритний паркетник Skoda Kamiq, який розкупили 5,5 тисячі автолюбителів.

Всього з початку нинішнього року кросовер побажали придбати більше 22 тисяч шанувальників марки. У підсумку модель змогла обійти з продажу минулих бестселерів – кросів Kodiaq і Karoq.

Варто нагадати, що на даний момент Kamiq реалізується виключно в Китаї. Версія паркетника для цієї країни сконструйована на старій архітектурі PQ25. У довжину модель вийшла на 4 390 мм, ширина дорівнює 1 781 мм, висота досягла позначки в 1 606 мм, відстань між осями складає 2 610 мм. У рух крос призводить єдиний 1,5 літровий атмосферний агрегат, здатний генерувати 110 кінських сил. Двигун працює в тандемі з п’ятиступінчастою механічною або шестідіапозонною автоматичною трансмісією. Привід покладається тільки передній.

Первісна варіація паркетника в Китаї виставлена ​​на продаж за 109 900 юанів або близько $15 500. У списку можливостей вказуються: антиблокувальна система гальм, функція запобігання занесення, кондиціонер, опція підігріву крісел, 16-ти дюймові колеса, асистенти задньої парковки, кермо з кнопками, які можуть управляти стереосистемою. У салоні все оформлено із застосуванням тканини.

Максимальна модифікація може похвалитися наявністю ще й інформаційно-розважальної системи з сенсорним дисплеєм, функція запуску двигуна одним натисканням кнопки, електроручник, клімат-контроль, електропривідний люк, відеокамера заднього огляду, оброблений шкірою салон, диски коліс на 18 дюймів.

Збірка Skoda Kamiq для європейського авторинку на даний момент організована на локальному підприємстві. Відзначимо, що в Європі буде презентовано інший Kamiq, створений на сучасній архітектурі MQB A0.


Не пропустіть