У закинутому гаражі знайшли новенький Іж Юпітер-5 ще в заводській упаковці (Фото)

У закинутому гаражі вдалося знайти повністю новенький Іж Юпітер-5 ще в заводській упаковці. Факт того, що можна знайти незайманий радянський мотоцикл в наш час просто велика удача і своєрідна подорож у часі.

Про це пише портал fishki.net

Власник популярного радянського мотоцикла продемонстрував весь процес розпакування двоколісного транспортного засобу. На відміну від інших власників нових раритетів, чоловік планує ввести Іж Юпітер-5 в експлуатацію.

Безумовно Юпітер-5 ще рано відносити до раритетного транспорту, тим більше, що в селах, мотоцикл ходовий засіб переміщення, який навіть користується попитом: на сайтах б/у регулярно з’являються оголошення про продаж Іжа.

Знайдений мотоцикл був випущений в 1990 році і протягом 29 років простояв у сухому гаражі. На ньому навіть ніхто не пробував покататися. У заводській коробці власник Юпітер-5 знайшов повний комплект інструментів і ключів, однак не виявилося квитанцій, інструкції по експлуатації.

Як відомо виробництво даної моделі Юпітер-5 (6.113) було запущено в 1985 році. Що стосується технічних характеристик, то транспортний засіб облаштовано 2-циліндровим двотактним мотором з потужністю 24 кінських сил.

У порівнянні з попередньою моделлю, циліндри і головки поміняли форму, в також замінено кріплення випускних труб до циліндрів. Особливістю Іж Юпітер-5 стала кнопка «аварійного запуску».

Зовнішній дизайн повністю нагадує «Юпітер-4», за винятком: бензобака, ящиків, крил, сидінь та приладового щитка – всі ці елементи більше нагадують мотоцикл Планета-5. В 1990 році придбати даний транспортний засіб можна було за 1050 рублів.

Джерело hyser.com.ua

Не пропустіть