Названа вражаюча цифра нелегальних АЗС в Україні

Нафтогазова Асоціація України (НАУ) провела звірку інформації про АЗС на ресурсі perevirAZS.info з реєстром на сайті УКРІНФОРМ і зазначила, що 780 АЗС відсутні в реєстрі, але продовжують роботу без ліцензії.

Про це повідомляє прес-служба НАУ.

«Нафтогазова Асоціація України провела звірку інформації про місця роздрібної торгівлі паливом з ознаками порушення норм чинного законодавства, які розміщені на ресурсі perevirAZS.info, з публічним реєстром ліцензіатів і місць, на які отримані ліцензії, розміщеному на сайті ДФС. Асоціація відзначила, що 780 таких об’єктів відсутні в реєстрі ліцензіатів, відповідно, продовжують роботу без ліцензії. У зв’язку з цим НАУ направила офіційне звернення до ДФС з проханням провести перевірки таких місць на предмет наявності ліцензій і реєстрації таких місць, як акцизних складів в СЕАРП, та інших порушень», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що штраф за роздрібну торгівлю без ліцензій складає 250 000 грн, а за зберігання або торгівлю паливом на незареєстрованому в СЕАРП акцизному складі — 1 млн грн, за повторне порушення — 2 млн грн. Також є законні підстави конфіскації палива і обладнання.


Не пропустіть