«Євробляхерам» пояснили деталі відстрочки штрафних санкцій (Відео)

Вночі Верховна Рада розглянула термінову пропозицію від президента про відстрочку штрафних санкцій, що стосуються автомобілів на європейській реєстрації, що знаходяться в Україні з порушенням митних термінів. Після голосування законопроект №1030 був відправлений на доопрацювання в Комітет.

Саме тому на сайті відсутній текст законопроекту. Після його доопрацювання він буде винесений на голосування і тільки потім підписаний президентом. Про це повідомляє активіст «Авто Євро Сила».

«Зараз діє те правове поле, яке вступило в силу 22 серпня. Штрафи вступили в силу, але поки офіційно не виписуються. Оскільки відсутній указ від поліції і митниці «про обмін даних» і немає передумов для стягнень», – зазначив юрист.

З огляду на те, що 30 серпня депутати прийняли рішення про відстрочку штрафів до розгляду законопроекту, то представники «євроблях» поки знаходяться в підвішеному стані. Найближче засідання відбудеться 3 вересня, де і будуть розглянуті нові пропозиції та опублікований текст на сайті ВР.

Після цього збереться круглий стіл, де буде вирішуватися доля доступною розмитнення.

На даний момент штрафи діють, але немає підстав для виписування штрафів. А значить, патрульна поліція може зупиняти авто на європейській реєстрації і навіть виписувати штрафи, але правової сили вони не матимуть. Для того, щоб зайвий раз не світитися перед представниками влади, краще утримуватися від зайвих подорожей на автомобілях або звертатися до представників «Авто Євро Сила».


Не пропустіть