Стало відомо, куди підуть штрафи за порушення правил дорожнього руху

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді спрямовувати адміністративно-господарські штрафи за порушення автотранспортного законодавства до Дорожнього фонду.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту №1063 від 29 серпня 2019 року, оприлюдненого на сайті парламенту, Дорожній фонд пропонується наповнювати, зокрема, адміністративно-господарськими штрафами за порушення законодавства про автотранспорт, передбаченими абз. 14-16 ч.1 ст.60 закону України “Про автомобільний транспорт”, а також адміністративними штрафами за порушення, передбаченими ч. 2 ст. 122-2 та ч. 2 ст. 132-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як уточнюється в документі, зокрема, штрафи стосуються таких порушень: відсутність дозволу на рух автодорогами; відсутність документа про плату за проїзд великогабаритного транспорту та перевищення встановлених габаритно-вагових вимог; невиконання водіями транспортних засобів, що здійснюють перевезення пасажирів та/або вантажів, вимог про зупинку транспорту.

“Ухвалення законопроекту дозволить забезпечити фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування відповідно до обґрунтованих потреб”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.


Не пропустіть