«Богдан» просить уряд підтримати вітчизняний автопром

Новому Уряду України необхідно звернути увагу на вітчизняний автопром, який останні роки переживає глибоку кризу.

Про це заявив генеральний директор «Автомобільної компанії «Богдан Моторс» Віталій Старосуд, коментуючи обіцянку Премєр-мініста Гончарука досягти зростання економіки держави на 40% впродовж найближчих років, передає сайт виробника.

Так, за його словами, Україна йде шляхом знищення власної автомобільної промисловості. Серед причин занепаду автовиробництва в Україні, на думку керівника компанії, стала низка провальних рішень, ухвалених урядами протягом останніх 10 років. Йдеться про вступ України до Світової організації торгівлі на невигідних умовах, згортання державних програм підтримки та відсутність субсидіювання вітчизняних виробників.

«Сьогодні потужності українського автопрому завантажені менше, ніж на 1,5%. Обсяги виробництва скоротилися з 401 599 автомобілів у 2008 році до 7 296 у 2017 році та продовжують знижуватися. В поточному році авто виробництво в Україні взагалі рухається до нуля. Це вже призвело до скорочення 400 тис. робочих місць в автомобільній промисловості та суміжних сферах», – наголосив Старосуд.

Старосуд заявив, що Україні варто йти шляхом усіх сучасних держав – шляхом розвитку промисловості та автопрому.

Реанімувати вітчизняний автопром на його думку можна за допомогою цільових програм державної підтримки, які стимулюватимуть та захищатимуть українську автопромисловість.


Не пропустіть