Бічні дзеркала планують відправити на пенсію

Хоча камери заднього виду замість дзеркал останнім часом досить часто можна побачити на концептах, кількість серійних автомобілів без звичних дзеркал на дверях можна перерахувати по пальцях. Перш за все – через вимоги законодавства в різних країнах.

Якщо в Японії Lexus ES з бічними камерами з’явився в продажу ще в минулому році, а Audi продає в Європі електромобіль E-Tron без дзеркал, то, наприклад, в США ці моделі поставляються зі звичайними дзеркалами. Однак скоро все може змінитися: Національне управління з безпеки дорожнього руху США (NHTSA) вже готує випробування автомобілів з бічними камерами.

Щоб сертифікувати на американському ринку автомобілі з відеокамерами замість дзеркал, експерти NHTSA повинні провести масштабне тестування, в ході якого вони проаналізують, наскільки такі системи безпечні в повсякденній експлуатації.

Для цього американці спробують порівняти відчуття водія при виконанні перестроювані як в міських умовах, так і на автомагістралі при використанні традиційних дзеркал і бічних камер. Відомо, що випробування почнуться з легкових автомобілів, а потім поширяться і на вантажівки. Не виключено, що результати дослідження пізніше візьмуть на озброєння і в Європі.

Джерело bin.ua

Не пропустіть