Перший електромобіль Porsche Taycan представлений офіційно (Фото)

Porsche в Німеччині представила свій перший електрокар – Taycan. Ця модель зовні трохи схожа на Panamera, але якщо «Панамера» вважається ліфбеком, то Taycan це вже седан.

Porsche Taycan це повністю нова машина, в якій немає нічого спільного з іншими моделями бренду. Модель повнопривідна і в ній розмістили по одному мотору на кожній осі. У версії Taycan Turbo віддача силового агрегату становить 680 к.с. а у версії Taycan Turbo S потужність збільшена до 761 к.с. З такими агрегатами Taycan до першої сотні розганяється за 3,2 або 2,8 сек залежно від версії. Максимальна швидкість становить 260 км/год. У Porsche для Taycan вдалося досягти коефіцієнта аеродинамічного опору 0.22.

Ємність акумулятора становить 93,4 КВт ∙ год. Запас ходу машини від 412 до 450 км, а на підзарядку батареї на 100 км шляху буде потрібно всього 5 хвилин. За 23 хвилини запас поповниться до 80%.

У електрокарі встановили систему Porsche 4D-Chassis Control з трьохкамерною пневмопідвіскою і адаптивними амортизаторами.

Система постійно аналізує та підлаштовує систему придушення кренів і розподіляє крутний момент між колесами.
Для Porsche Taycan передбачено чотири режими їзди – Range, Normal, Sport і Sport Plus. У новинці ще встановили гальмівну систему з вуглецю-керамічними дисками і поворотну задню вісь.

У салоні встановили велику кількість дисплеїв. Так, один розміщений на панелі приладів, другий використовується для управління кліматичною установкою, а ще один монітор виділений для мультимедійної системи, і один екран можна замовити для переднього пасажира. У компанії не стали застосовувати натуральну шкіру, а замість неї використовується замінник і тканину, а також деталі з повторно переробленої сировини.


Не пропустіть