В українських правилах дорожнього руху виявили суттєвий недолік

Член клубу “Електроавтосам” Олександр Воробйов заявляє, що чинні правила дорожнього руху мають прогалини щодо регулювання руху електровелосипедів. Про це він сказав в ефірі Радіо Промінь, передає Українське радіо.

Воробйов зауважив, що у правилах дорожнього руху є досить багато прогалин.

“Згідно чинних правил дорожнього руху, є досить багато нюансів. Дитина до 7 років може пересуватись під наглядом дорослих по велодоріжках, у пішохідній зоні на велосипеді чи електродевайсі, а з 14 років — може виїжджати на дорогу. Але питання полягає у тому, що робити з тими, кому від 7 до 14 років. Це повна неврегульованість”, — додав член клубу.

Член клубу “Електроавтосам” наголошує, що в правилах дорожнього руху відсутнє визначення такого транспортного засобу як електровелосипед, тому на форумі клубу було організовано обговорення цієї проблеми.

“У нас навіть у правилах немає визначення такого транспортного засобу, як електровелосипед. На форумі клубу є обговорення щодо того, як це краще зробити. Копіювати правила, які є в Європі, для нас неприпустимо. У нас не відповідають дороги і досить різношерсна категорія транспортних засобів з електродвигунами”, — сказав Воробйов.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 6 серпня підписав законопроект №10405, який передбачає зелені номерні знаки для електромобілів.


Не пропустіть