Топ-10 найбільш надійних нових автомобілів: несподівані лідери

Kомпания JD Power склала рейтинг брендів, які зібрані якісніше інших. Першу трійку зайняли корейські фірми.

Фахівці JD Power поділилися підсумками щорічного дослідження якості нових автомобілів. Методика колишня: аналітики підраховують кількість поломок на 100 нових автомобілів бренду, що виникають протягом перших 90 днів з дня покупки.

Результати виявилися несподіваними: перші три рядки в списку найнадійніших машин зайняли корейські бренди – Genesis (63 проблеми на 100 автомобілів), KIA (70) і Hyundai (71).

Традиційно сильні позиції японських виробників в рейтингу безвідмовності похитнулися: найкраща з марок Країни висхідного сонця, Lexus, зайняв тільки сьомий рядок, а Toyota стала восьмою. Зате прогрес продемонстрували американські компанії: Ford виявився на високому четвертому місці, Lincoln – п’ятому, а Chevrolet – на шостому.

У числі автовиробників з низьким індексом надійності традиційно виявилися британські марки – найчастіше власникам дошкуляли «Ягуари» (130) і Land Rover (123). Провалилася також Mitsubishi (121) і Alfa Romeo (118).

Втім, JD Power підкреслює, що за останні 10 років якість нових автомобілів виросло на 14%, причому великого прогресу в надійності домоглися всі бренди.

Джерело avtodream.org

Не пропустіть