Водіїв хочуть зобов’язати перевіряти задні сидіння

Автовиробники планують зробити систему сповіщення на задніх кріслах обов’язковою.

Автомобільний альянс (Auto Alliance) та Асоціація глобальних автовиробників (Association of Global Automakers) вирішили зробити безпеку дітей пріоритетним завданням, тому 2025 модельного року на всіх нових моделях повинна з’явитися система нагадувань на задніх сидіннях.

За даними Національного управління з безпеки дорожнього руху (NHTSA), в 2018 році в США від теплового удару в салоні автомобіля загинуло 53 дитини. Станом на 3 вересня, в 2019 році в країні зареєстровано ще 38 аналогічних смертей. Автовиробники добровільно вирішили внести свій внесок у підвищення безпеки та не пізніше 2025 року обладнати всі нові моделі системою повідомлень, яка допоможе виключити заподіяння шкоди дітям, залишеним без нагляду в салоні автомобіля в жарку погоду.

Нагадування про необхідність перевірити задні сидіння повинні будуть виводитися на панель приладів і супроводжуватися звуковим сигналом при виключенні запалення в тому випадку, якщо датчик маси розпізнає присутність там людини. Подібна система вже присутня в автомобілях концерну GM – вона враховує, чи відкривалися задні двері перед початком руху, і просить водія переконатися, що він нікого не залишив на задніх кріслах після того, як вимкнув запалювання. Втім, кожному автовиробникові буде дозволено впроваджувати систему на свій розсуд.


Не пропустіть