До рейтингу українських компаній потрапили чотири представники автомобільного бізнесу

Інтернет-видання БізнесЦензор опублікувало рейтинг 200 найбільших компаній за доходами, що працюють в Україні.

У ТОПі рейтингу – галузь енергетики, гірничо-металургійний та агро-промисловий комплекси, які у минулому році згенерували 74% усього сукупного доходу 200 найбільших компаній країни.

Відмітились у списку і компанії, що представляють автомобільний бізнес країни.

Так, 94 сходинку рейтингу посів офіційний імпортер та дистриб’ютор Toyota і Lexus компанія ПІІ «Тойота-Україна», річний доход якої становив 10,43 млрд грн.

З показником 7,99 млрд грн. на 126 місці офіційний імпортер автомобілів групи Volkswagen – ТОВ «Порше Україна».

На 140 місці – ТОВ з іноземними інвестиціями “ВІННЕР ІМПОРТС УКРАЇНА, ЛТД” – офіційний імпортер Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover, Porsche та Bentley. За минулий рік компанія заробила 7,07 млрд грн.

ТОВ ТПК “Омега-Автопоставка” з виручкою у 6,02 млрд грн. значиться у рейтингу за номером 170. Діяльність компанії пов’язана з торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів.

Ще один автоімпортер і дистриб’ютор відзначився у рейтингу 200 найбільших компаній України – ПрАТ “Автокапітал”. Компанію “АвтоКапітал” – офіційного імпортера автомобілів Mercedes-Benz, генеральне представництво Daimler AG в Україні, укладачі рейтингу поставили на 181 позицію, вказавши на доход у 5,56 млрд грн.


Не пропустіть