Названий тип автомобіля, володіти яким найдорожче

Вартість володіння автомобілем в цьому році виявилася найвищою за всю історію спостережень Американської автомобільної асоціації (AAA).

Свої розрахунки експерти проводили на основі відразу декількох видів витрат, включаючи ремонт і бензин, для дев’яти найбільш популярних категорій транспортних засобів. У їх числі: маленький, середній і великий седан, компактні кросовери, великі позашляховики, мінвени і пікапи, а також гібридні авто і електрокари. У підсумку експерти розрахували середню вартість, в яку обходиться володіння і утримання автомобіля з кожної категорії. Для зручності в дослідженні також наводяться дані про вартість володіння в перерахунку на одну пройдену милю.

Підсумки нового дослідження AAA виявилися вражаючими. Виявилося, що в поточному році володіння власним автомобілем обходилося, принаймні американцям, дорого як ніколи. Так, середньорічні витрати в даний час складають близько $ 9 282 у порівнянні з $ 8 849 роком раніше. За окремим категоріям авто витрати розподілилися наступним чином:

Маленький седан $ 7 114
Гібрид: $ 7736
Електрокар: $ 8 320
Компактні кросовери $ 8 394
Середній седан $ 8 643
Позашляховик: $ 10 265
Великий седан: $ 10 403
Пікап: $ 10 839

Різке зростання вартості володіння автомобілем експерти AAA пояснюють відразу декількома причинами. По-перше, на 24% підскочили фінансові витрати, пов’язані з придбанням нового авто, включаючи вартість машини, а також страховку та інше. По-друге, свій внесок зробило і зростання цін на паливо. Причому це подорожчання однаково торкнулося як бензинові, так і електричні автомобілі. Втім, для останніх ціни на електроенергію для зарядки виросли поки незначно – на 0,1 цента за кіловат-годину.

У порівнянні з минулим роком також зросли середні витрати на обслуговування і ремонт – в середньому на 8,9%. Найменше ця стаття витрат забирала у власника електрокарів – 6,6 цента в перерахунку на одну милю, в той час як для власників позашляховиків ці витрати стали одними з найвищих – 9,6 цента на пройдену милю.


Не пропустіть