В Україні повилося «кладовище євроблях» (Фото)

Доля нерозмитнених автомобілів, судячи з усього, сумна.

Неодноразово ми писали про масове скупчення кинутих автомобілів на єврономерах в прикордонних населених пунктах Словаччини та Угорщини. Одне з найзнаменитіших таких «кладовищ» знаходиться в селищем зі звучною назвою Убля.

Однак, тепер і на території України є місце, де масово іржавіють десятки кинутих авто. У Чернівецькій області появилося своє «кладовище євроблях». Про це повідомив один з журналістів, який перетинав кордон з Румунією. На великій території зібрано велику кількість транспортних засобів, більшість з яких виглядають як іржаві консервні банки.

Справа в тому, що це не кинуті машини, від яких відмовилися власники, розуміючи що «не потягнуть» непідйомне розмитнення. Це конфіскат, автомобілі вилучені за різні порушення, серед яких провезення контрабанди, порушення митного порядку та інші. Відповідно до рішення суду, ці транспортні засоби повинні бути або повернені власникам, або виставлені на аукціон.

Відповідно до чинного законодавства, після трьох невдалих спроб піти з молотка конфісковані авто підлягають утилізації, або їх можуть передати в користування організаціям і благодійним фондам. За словами місцевих жителів, на даній стоянці в Чернівецькій області зібрано автомобілі, яких чекає сама сумна доля – їх повинні пустити під прес. Але заковика в тому, що утилізувати машини ніде.

Ось і виходить колізія, коли десятки машин стоять і гниють під відкритим небом, тому що ніхто не знає, що з ними робити далі. Така ось невтішна картина.

До слова, подібні «кладовища» є і в інших прикордонних областях Західної України.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть