У мережі показали рідкісний український ЛАЗ-кабріолет (Фото)

Рідкісний український ЛАЗ-699Р здивував усіх своїм оновленим зовнішнім виглядом.

Навряд чи до цього моменту хтось міг бачити такий львівський автобус з відкритим верхом. Саме такий ЛАЗ-699Р ще недавно знаходився в роботі в місті атомників – Десногорську, поблизу Смоленської АЕС. Відповідне фото незвичайної машини було оприлюднено на сторінці Lviv-Bus-Klub в Фейсбук, пише Автоцентр.

Варто відзначити, що на борту автобуса видно назву місцевого автотранспортного підприємства – «Атомтранс». Зовнішні ж дані авто конкретно змінилися. Крім зрізаного жорсткого даху ця машина має додаткові поздовжні поручні вздовж бортів, такі є практично у всіх відкритих екскурсійних автобусів. Вони потрібні для безпеки пасажирів.

Однак з якихось причин господар позбавив свій автомобіль властивого для відкритого ЛАЗ-699Р брезентового даху, який може дуже стати в нагоді в погану погоду. Подібну конструкцію за часів СРСР мали екскурсійні автобуси Ikarus 200-й серії, що працюють в Сочі.

На даний момент відкриті екскурсійні автобуси випускають спеціальні кузовні ательє на базі серійних моделей. Як правило, це двоповерхові моделі для зручності. Так, верхня відкрита палуба у них буває виконана в двох варіаціях – з боковим склінням і без нього. М’який розсувний дах, часто присутній, хоча в негоду можна просто спуститися на перший поверх.


Не пропустіть