Житель Бердянська створив ідеальний автомобіль (Відео)

Найкращий автомобіль – той, який самостійно сконструював і виготовив. Так вважає умілець з Бердянська Віктор Головань. Його професія пов’язана з автотранспортом, і про машини Віктор знає все. У тому числі і про їх недоліки.

– Я, як професіонал, бачу, що у всіх автомобілях вічно є якісь недоліки. То тут поламається, то там, хоча ніби й не мало ламатися. Мабуть, інженери не повністю все продумали. І я вирішив зробити автомобіль, який би не ламався, – розповідає Віктор.

Ще в молодості у нього з’явилася ідея зробити автомобіль, який не ламається. Оскільки трудова діяльність Віктора Голованя пов’язана з ремонтом та обслуговуванням автотехніки, він вивчив всі “слабкі місця” машин. І, накопичивши багаж досвіду і теорії, в далекому 1980 році він приймається за конструювання наднадійного легковика для себе. А збирати машину умілець почав через кілька років.

– Треба було обладнати хорошу майстерню. Потрібні були верстати – токарний, свердлильний, пристосування, зварювальний апарат. Адже всю машину я робив вручну, – каже автолюбитель.

Знаючи сильні і слабкі сторони майже всіх автомобілів того часу, майстер взявся за роботу, поставивши собі за мету – створити машину, позбавлену конструктивних недоліків. Частина вузлів і агрегатів, в тому числі і двигун, Віктор взяв від “Запорожця”. Двигун він удосконалив і форсував, збільшивши потужність, перевів на 95 бензин, і встановив спереду.

На все це пішло більше 10 років. Потім послідувала досить тривала процедура реєстрації саморобної машини в ДАІ. І, нарешті, в 1994 році автомобіль, названий “Азов”, отримав держномери і вже офіційно виїхав на дорогу. Сталося це в знаменний для конструктора день – на своїй машині він поїхав в пологовий будинок забирати доньку і внучку.

“Азов” розвиває до 130 км/год, його витрата складає до 7,5 літрів на сотню. За словами Віктора, своєї мети він досяг: за 25 років експлуатації створена ним машина ні разу не підвела свого власника.

Джерело vmestezp.org

Не пропустіть