Українська школярка отримала півмільйонний грант на свій автомобільний винахід (Відео)

Розробка нашої юної співвітчизниці допоможе зберегти життя дітей і тварин в салоні автомобіля.

В Україні вперше в історії державний грант у розмірі 500 тисяч гривень отримала школярка. Переможцем конкурсу стала Анастасія Кононенко, учениця МАН.

Винахід молодого обдарування являє собою пристрій, який активує систему клімат-контролю всередині закритої машини. Мета розробки – убезпечити маленьких дітей і тварин, яких недбайливі батьки і господарі залишають в салоні авто під палючим сонцем.

Створений Анастасією прилад включає в себе датчики температури повітря, звуку, руху, а також мікроконтролер. Після того, як датчики подають відповідний сигнал, мікроконтролер автоматично заводить мотор і активує систему клімат-контролю.

За словами маленької винахідниці, вона мріє про те, щоб подібними пристрою оснащувалися всі без винятку автомобілі ще на конвеєрах автобудівельних підприємств.

Анастасія Кононенко планує витратити отриманий грант на створення бізнес-моделі, презентаційну діяльність, випробування приладу в лабораторних умовах, а також розробку патентної заявки на свій винахід.

Одвічна проблема з закритими в салонах машин дітей і вихованців з урахуванням глобального потепління стає все більш актуальною. За підрахунками експертів, тільки в США в період 1998 – 2012 років загинуло понад півтисячі дітей, яких залишили в замкнутій машині в жарку погоду.

Вся справа в тому, що під дією сонячних променів закритий салон автотранспортного засобу нагрівається з великою швидкістю. Уже через кілька десятків хвилин автомобіль перетворюється в вбивчу духовку.


Не пропустіть