”Євробляхери” вимагають повернення техогляду

Власники авто на іноземній реєстрації зберуться 2 жовтня на чергову акцію протесту, де вимагатимуть вирішення питання доступного розмитнення “євроблях” і повернення техогляду. Про це йдеться на Facebook-сторінці ГО “АвтоЄвроСила”.

“Євробляхери” вимагатимуть скасовувати акциз, знизити ставку на розмитнення та прибрати з влади “автоолігархів”, лобістів та чиновників, яких вони вважають причетними до корупції. Ще однією вимогою є повернення корупційного техогляду для всіх автомобілів.

За офіційними даними Національної поліції кількість ДТП, що стались через незадовільний технічний стан транспортного засобу, завжди була менше 1%. Корупційний техогляд в Україні був відмінений в 2011 році і це не призвело до росту аварійності.

Напередодні міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів про плани влади спростити порядок розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Пропонується ввести максимально простий принцип розмитнення авто зі ставкою від 1 до 3 доларів за “кубик”.

При цьому він зауважив, що реалізувати такий план дуже складно з точки зору Мінфіна. Річ у тім, що усі надходження від розмитнення “євроблях” та інших автомобілів уже закладені до бюджету, але потім за ці кошти будуються дороги та фінансується медична і освітня сфери.

Джерело today.ua

Не пропустіть