Нова влада пообіцяла навести порядок на дорогах

Щоб зменшити кількість ДТП на дорогах чинна влада має на меті у наступні п’ять років привести у експлуатацію 24 000 км доріг загального користування державного значення. Крім того, планується удосконалити систему управління запобігання дорожньо-транспортним пригодам

Про це йдеться у проєкті постанови про “Програму діяльності Кабінету Міністрів України”, опублікованій на сайті парламенту, передає Depo.ua.

В уряді вважають, що поганий стан автомобільних доріг став загальнонаціональною проблемою. Проблеми накопичені у цій сфері і масштаби вимагають величезних коштів протягом значного періоду часу.

Саме тому у наступні п’ять років чинна влада планує привести у прийнятний експлуатаційний стан 24 000 км доріг загального користування державного значення.

Окрім того, на сучасному етапі суспільного розвитку пріоритетною проблемою в автодорожньому господарстві України є забезпечення розбудови мережі якісних автомобільних доріг загального користування державного значення, підвищення безпеки руху під час забезпечення високої швидкості, комфорту та економічності перевезень, а також забезпечення їх якісного експлуатаційного утримання.

У Кабміні наголошують, що для забезпечення комфортних, безпечних та швидких подорожей автомобільними шляхами України в першу чергу буде впроваджена ефективна система контролю якості будівництва автомобільних доріг та їх безпеки на основі провідних європейських практик, а також покращений рівень їх експлуатаційного утримання.

“З цією метою також будуть запроваджуватися інтелектуальні транспортні системи у сфері дорожнього господарства та дорожньої інфраструктури, для захисту доріг від руйнування буде надійно забезпечено габаритно-ваговий контроль, зокрема за допомогою автоматичних систем WIM (Weigh-in-Motion) “зважування в русі” (щонайменше 150)”, –зазначається у тексті документу.

Також повідомляється, що з метою підвищення рівня безпеки дорожнього руху буде удосконалено систему управління запобігання дорожньо-транспортним пригодам, підвищено рівень безпеки перевезення пасажирів та вантажів, підвищено рівень безпечності транспортних засобів та впроваджено дієву систему контролю у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху (зокрема через запровадження системи автоматичної фіксації порушень в сфері безпеки дорожнього руху).

Влада планує також забезпечити комфорт та задоволення актуальних потреб економіки – шляхом розвитку мереж автомобільних доріг будуть реалізовані перші проекти з будівництва платних, концесійних трас.


Не пропустіть