Україна відреагувала на відмову Польщі збільшити кількість дозволів на автоперевезення

Україна продовжує активний діалог із Польщею про видачу додаткових дозволів на автоперевезення, повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук на прес-брифінгу в Києві в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

“Ми неодноразово порушували це питання з поляками. Цього тижня планую розмовляти телефоном із їхнім прем’єр-міністром, наш міністр інфраструктури постійно на контакті з їхнім міністром транспорту. Понад тиждень тому ми також розпочали роботу на рівні асоціацій перевізників між українськими та польськими перевізниками”, – повідомив він.

На думку Гончарука, ситуація, що склалася, вигідна для польського бізнесу, тоді як він вважає за необхідне вирішити її найближчим часом.

“У нас є контрзаходи, які ми вже підготували. Дуже сподіваюся, що наші колеги-поляки почують наші аргументи, й цю проблему буде вирішено”, – наголосив він.

За словами прем’єр-міністра, на кінець вересня польських дозволів на автоперевезення залишилося дуже мало: за підрахунками Кабміну, їх може вистачити приблизно на два тижні роботи.

Як повідомлялося з посиланням на дані Європейської Бізнес Асоціації, українські підприємці на початок серпня майже вичерпали квоти дозволів на міжнародні перевезення вантажів автомобільним транспортом через польський кордон.


Не пропустіть