На чому насправді їздить президент Зеленський

Петро Порошенко та Володимир Зеленський віддають перевагу люксовим позашляховикам.

У декларації за 2015 рік Порошенко вказав, що володіє преміальним автомобілем Range Rover з 4.4-літровим дизельним двигуном – одна з найдорожчих автівок у модельному ряду британського бренду. Наче наслідуючи свого «майбутнього попередника», наступного року – у 2016-му – саме такий автомобіль купив і Зеленський. Про це свідчать дані МВС, які є у розпорядженні «Главкома».

Сьогодні українське представництво Land Rover просить за подібну машину щонайменше 3,4 млн. грн. Для порівняння, за такі гроші можна купити приблизно півтори тисячі велосипедів «Україна». Саме цьому транспорту, нагадаємо, віддавав перевагу герой Зеленського у серіалі «Слуга народу».

Щоправда, згодом Порошенко позбувся, як президентського крісла, так і дорого авто. Станом на вересень 2019-го, за даними МВС, йому не належить жоден транспортний засіб. А от у Зеленського поки всі крісла – як у «Ровері», так і на Банковій – на місці.

Лідер «Кварталу 95» – не єдиний, хто з нової президентської команди підкорився моді на супердорогі позашляховики. Ще один Range Rover з таким саме двигуном купив партнер по бізнесу, а сьогодні ще й перший помічник Зеленського – Сергій Шефір. Більш того, свій «Ровер» він теж придбав 2016 року. Тобто, можна припустити, що «друзі-коміки» купували машини разом.

Проте Range Rover – не єдиний автомобіль Шефіра. Бізнесмен та політик також є прихильником «зелених» технологій: минулого року він став власником американського Tesla Model S – найдорожчого серійного електромобіля, який можна було купити на той час.

Відмітимо лише, що в Україні Tesla досі немає офіційного представництва. А у «сірих» дилерів ціни на нові Model S стартують десь з $100 000.


Не пропустіть