Функції автомобіля, про які відомо не всім водіям

За результатами проведеного статистичного дослідження, тільки 10% від загального числа водіїв повністю ознайомлені з усіма функціями, які є в їхньому автомобілі, повністю прочитавши керівництво по експлуатації.

Які ж функції, з усіх наявних в автомобілі, найбільш мало використовуються, так як про них не всім відомо?

Горить лампочка біля вказівника рівня палива. Це не обов’язково означає, що паливо в бензиновому баку добігає кінця. Незважаючи на це, багато власників автомобілів, особливо якщо вони відносяться до молоді, починають панікувати. Насправді, це абсолютно безглуздо. Причина загоряння лампи полягає в наявності певного ліміту палива, на якому можна проїхати ще кілька кілометрів. Час спрацювання лампочки залежить від настройки попередження про малу кількість палива, встановленого заводом-виробником.

Осліплення в дзеркалі заднього виду. Далеко не у всіх машинах є дзеркала заднього виду в салоні, особливістю яких є можливість автоматичного затемнення. Результатом може стати осліплення будь-кого з водіїв світлом фар від машини, що їде ззаду, особливо при перемиканні на дальнє світло. У більшості автомобілів, при відсутності в дзеркалі подібної функції, воно обладнане спеціальним перемикачем, що змінює положення. Його завдання полягає в наданні водієві можливості в будь-який момент змінити кут нахилу дзеркала і запобігти осліплення світлом.

Ця функція вже далеко не нова, але чимала кількість водіїв, особливо недавно сіли за кермо, до тепер не знає її призначення. Тобто, якщо їдучий ззаду автомобіль засліплює дальнім світлом, завжди можна перемкнути дзеркало, змінивши тим самим потік світла, який йде на нього.

Автоматичне закриття або відкриття дверних скел на відстані. У деяких моделях автомобілів є одна необхідна функція, але вона застосовується досить рідко, може через незнання. Йдеться про можливість відкривати дверні скла на відстані з використанням брелока. Деякі автовиробники включають подібну функцію в стандартну комплектацію. Наприклад, такою опцією оснащені деякі моделі Ford Mondeo і більшість моделей BMW.

Принцип роботи полягає в наступному. Наприклад, після тривалої стоянки на сонці, машина досить сильно нагрівається. А перебувати в жаркому і задушливому салоні, умови в якому схожа на духовці, навіть для включення кондиціонера, не дуже комфортно.

На тих моделях автомобілів, в списку функцій яких є дистанційне відкриття вікон, процес посадки в задушливий салон перетворюється в більш комфортний. Все, що необхідно зробити – це натиснути кнопку на брелоку розблокування авто до посадки, і утримувати її протягом декількох секунд. Це призводить до активації дистанційного відкриття вікон, після чого всі вікна опустяться вниз. Це дасть можливість вийти гарячому повітрю і можна буде сідати вже не в таку гарячу машину.

Або якщо, закривши машину, водій побачив, що забув закрити вікно, йому не потрібно знову відкривати її і включати запалювання. При активації цієї функції вікно закриється саме.

Підсумок. При покупці автомобіля, особливо початківцями водіями, незайвим буде уважно вивчити інструкцію, що додається, щоб з’ясувати який набір функцій в ньому надається виробником. Це дозволить полегшити експлуатацію і догляд за автомобілем, а в деяких випадках, і продовжити термін його служби.


Не пропустіть