У скільки українським водіям обійдеться обов’язковий техогляд

Українські чиновники планують повернути схему восьмирічної давності, яка передбачає введення ВТК для приватних легкових автомобілів.

Цю інформацію повідомляє інформаційне видання Автотема.

Як відомо, зараз технічний огляд є обов’язковим лише для комерційного транспорту. Якщо скасоване правило все-таки повернуть, українським водіям доведеться готувати кругленьку суму.

Чи є підстави для прийняття змін?
Сьогодні власники автобусів і вантажних автомобілів платять за техогляд 1500 гривень, легковим авто ВТК обійдеться в 1000 гривень.

В Україні налічується близько 1 мільйона одиниць комерційної техніки, це означає, що держава отримує більше 1 мільярда з кишень автомобілістів.

Приватного та комерційного транспорту в сумі на території України приблизно 6,5 мільйонів одиниць – значить, з техогляду держава отримає 6,5 мільярдів гривень.

У скільки техогляд обійдеться водіям
Нормальний ресурс каталізаторів і сажових фільтрів для приватних автомобілів становить приблизно 200 тис. км. пробігу, при використанні українського палива показник ще менше. Деталі коштують великих грошей, тому в Україні їх просто видаляють. Таких авто на території країни мільйони, природно, техогляд вони не пройдуть.

Для відшкодування відсутніх деталей і приведення машини в відповідність стандартам ТЕ, водіям доведеться викласти від $3 000.

Джерело znaj.ua

Не пропустіть