Українських водіїв почнуть штрафувати за новими правилами: всі подробиці і дата

В Україні вводять нову систему стеження за автомобілями на дорогах. В першу чергу, завдання нових автопристроїв – фіксувати порушення швидкісного режиму, повідомляє УНІАН.

Як розповів журналістам виконуючий обов’язки генерального директора комунального підприємства «Інформатика» Микола Пихтін, вже закуплено 20 приладів. 5 з них вже передали патрульній поліції для тестування.

За словами Пихтіна, пілотним містом, де будуть використовувати нову систему відеоспостереження, є Київ. Пристрій складається з радара-детектора, камери машинного зору і аналітики.

Головна функція – фіксувати порушення на дорогах – зокрема, перевищення швидкісного режиму.

Якщо водій порушить правила дорожнього руху і перевищить швидкість, спецприлад зафіксує не тільки сам факт порушення, а й номер авто. Після цього, дані про порушника автоматично передаються в поліцію, а далі, відповідно, до суду. Саме служителі Феміди на підставі відеозапису, де буде видно порушення, ухвалять рішення про те, чи варто штрафувати водія.

Також Микола Пихтін зазначив, що вагомою перевагою нового приладу, який, до речі, називається «Каскад», наявність сертифікації: це теж дуже важливо для суду.

Уже в листопаді дана система пройде тестування, фахівці дадуть свої експертні висновки щодо її ефективності, після чого Кабінет міністрів України повинен буде прийняти рішення про те, чи вводити цю систему стеження на дорогах всієї країни.

Джерело hyser.com.ua

Не пропустіть