Українські дороги будуть перевіряти на рівень безпеки

На стадії проектування доріг має здійснюватися аудит їх безпеки. Це мусить мінімізувати час і кошти, які згодом потрібно витрачати на усунення помилок.

Комітет ВР з питань транспорту та інфраструктури рекомендував ухвалити в другому читанні та в цілому проект закону №1061 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг, передає «Закон і Бізнес».

Також регулярна перевірка безпеки автодоріг має здійснюватися під час їх експлуатації. За це, згідно з проектом закону, відповідатимуть певні органи державної влади та безпосередньо аудитори – фахівці, які пройшли спеціальне навчання, отримали сертифікат на право проведення таких перевірок та включені до відповідного реєстру.

З метою будівництва безпечної дорожньої інфраструктури проект закону пропонує залучати європейські фонди та інвестиції, що сприятиме створенню нових робочих місць.

Після розгляду документу в парламенті у першому читанні до проекту надійшло 49 пропозицій, 9 з яких враховано повністю, 34 – редакційно, решту Комітет пропонує відхилити.


Не пропустіть