Автошколи в Україні можуть стати непотрібними

Навіщо витрачати час на вивчення теорії в автошколі, якщо Правила дорожнього руху можна опанувати самостійно в Інтернеті?! Нічого, крім розквіту корупції, це не дає, передає газета Закон і Бізнес.

Група нардепів із фракції «Слуга народу» пропонує внести зміни до закону «Про дорожній рух» (проект №2201) та уможливити складання іспиту на право керування транспортними засобами без відвідання акредитованих закладів. На думку авторів, це лише підвищить рівень підготовки водіїв.

Як стверджується у пояснювальній записці, допуск до складання теоретичного і практичного іспитів виключно за наявності свідоцтва про закінчення автошколи суперечить вимогам закону. Адже в ньому розмежовані вивчення теорії та здобуття навичок керування транспортними засобами.

Аби забезпечити можливість отримати посвідчення водія тим громадянам, які, наприклад, обмежені в часі або проживають у місцевості, де відсутня автошкола, пропонується дозволити самостійну теоретичну підготовку з наступним складанням іспиту (раз на 3 місяці — якщо не вийде з першої спроби). І лише тих осіб, які його склали, можна буде навчати водінню на автомобільних дорогах та вулицях загального користування.


Не пропустіть