ЗАЗ буде випускати автобуси на базі Mercedes-Benz

Уже в кінці поточного року Запорізький автомобільний завод випустить перші зразки нового автобуса малого класу А09 на агрегатній базі Mercedes-Benz.

Це перша модель автобуса на такому шасі – раніше ЗАЗ випускав продукцію на базі моделей з Азії. В даний момент йде процес його сертифікації, а серійне виробництво почнеться в грудні 2019 року.

Автобус ЗАЗ А09 пасажиромісткістю 36 чоловік оснащується шасі і двигуном Mercedes-Benz 4D34i робочим об’ємом 3,9 л екологічного класу Євро 5. Обсяги виробництва цієї моделі автобуса залежатимуть від кон’юнктури ринку, законодавчих та економічних факторів.

У поточному році також буде виготовлений і сертифікований перший зразок моделі А18 – 12-метровий низькопідлоговий міський автобус місткістю 104 людини, в тому числі 29 сидячих місць. Ця модель замовлена ​​польським партнером ЗАЗ, і після поставки в Польщу першого автобуса з метою перевірки його характеристик завод розраховує на серійне замовлення.

В даний час на потужностях ЗАЗу випускаються автобуси різних модифікацій: крім А08 пасажиромісткістю 28 чоловік, це, зокрема, міський низькопідлоговий автобус А10 для 60 осіб (де 28 сидячих місць і 1 місце для людей з обмеженими можливостями).

У виробництві автобусів використовуються агрегати, матеріали та комплектуючі українських виробників, країн ЄС, Туреччини, Індії, Білорусі, а також компоненти власного виробництва.

На сьогодні у виробництві автобусів задіяно близько 200 працівників, автокомпонентів – близько 300, інших напрямків діяльності – 300 осіб.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть