Версія «Волги» для КДБ виставлена ​​на продаж в Україні (Фото)

Сьогодні “Волгу” і так нечасто зустрінеш на дорозі, а версію для КДБ вже тим більше. А просять за таку майже 3,5 млн грн.

Ретро-мобілем зараз мало кого здивуєш. Агрегатор оголошень рясніє незвичайними екземплярами минулої епохи. Але навіть серед цього розмаїття з’являються автомобілі, здатні здивувати своєю багатою історією.

Наприклад, цей непримітний ГАЗ-23. Кузовом він не відрізняється від моделі 21, але радянський громадянин за версту чув різницю. Справа в тому, для кого призначалися чорні “Волги”.

У закритих документах ГАЗ-23 значився, як “швидкохідний автомобіль”. Він створювався для агентів спецслужб Радянського Союзу, найчастіше, для КДБ. Останні зібрали в своїх гаражах понад 600 примірників.

Автомобіль оснащувався восьмициліндровим двигуном ЗМЗ-23 обсягом 5,5 літрів. Його кузов був посилений настільки, що маса конструкції поважчала на 300 кг. Грунтовній модифікації піддалася гальмівна система, підвіска, вихлопна система. Остання була подвійною, на це вплинув V-подбний двигун.

В результаті виконаних робіт, автомобіль розганявся до сотні за 16 секунд. На дві секунди швидше “Чайки”, для якої двигун ЗМЗ-23 був рідним. Ну, а стандартний ГАЗ-21 і зовсім поруч не стояв зі своїми 34 секундами.


Не пропустіть