Створена в Україні Нива потужністю 1250 к.с. здивувала розгоном (Відео)

Зовнішність цієї турбо-Ниви не надто видає її прихований потенціал. Так, колія трохи ширше, колеса в нових арках і дзеркала з решіткою радіатора інші, але на парковці уваги явно ніхто звертати не буде. Але це поки не заведуть її мотор!

Перед нами спільне творіння українських тюнерів і польської фірми VTG – Lada Niva LSx Turbo 4 × 4. Правда, від оригінальної Ниви тут залишився хіба що кузов. Під капотом цього «снаряда» вдалося розмістити 6,4-літровий V8 від Корвета. Двигун було суттєво доопрацьовано і оснащений турбіною Precision. У «початкової» конфігурації агрегат видає 1250 к.с., але мотор можна розгойдати і до неймовірних 2500 к.с.!

Природно, ходова частина такої Ниви також повністю перероблена. Передній міст від Chevrolet, задній – від пікапа Ford, а рульовий механізм запозичений у BMW. Аскетичний салон заточений на драг, але при цьому не позбавлений електросклопідйомників.

На розгін до першої сотні турбо-Ниви потрібно всього 2,31 секунди, а через 6 секунд на спідометрі буде вже 200 км/год! Якби не цей відеоролик, в такі цифри було б дуже важко повірити.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть