Як зміняться ставки розмитнення в новому законі (Відео)

Зараз триває розробка законопроекту, який буде регламентувати розмитнення вживаних авто. Основні тези нового проекту озвучив керівник ГО “Авто Євро Сила” Олег Ярошевич.

У своєму відео Олег Ярошевич посилається на домовленості з головою комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим (наступником Ніни Южаніної).

За словами Олега Ярошевича, головні зміни будуть стосуватись коефіцієнту віку вживаних авто. Його пропонують відмінити. Також буде змінена сама схема розмитнення – ПДВ буде нараховуватись лише на митну вартість авто, а не на сумарну вартість машини разом з акцизом та митом.

Формула розмитнення буде наступна: 20% ПДВ, 10% мито, 3% пенсійний фонд 1,5% військовий збір, 1% акциз. Загалом вартість розмитнення буде складати приблизно 35% від його вартості, а не 250-650%, як зараз. Варто додати, що розмитнення нових автомобілів зараз також вартує приблизно 35% відсотків від їх митної вартості. Зазначимо, що лідер “Автоєвросили” говорить лише про “євробляхи”, які знаходяться в Україні, а для усіх інших авто буде інша схема розмитнення “згодом”.

Втім, щоб ці ставки стали реальністю, законопроекту потрібно буде пройти непростий шлях узгоджень через міністерства та відомства, комітети Верховної Ради, а потім і через парламент в цілому.

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть