14-річна школярка з США вирішила проблему сліпих зон в авто (Відео)

14-річна дівчинка, яка ще навіть не має водійських прав, вирішила проблему сліпих зон в машинах.

Кожен водій знайомий з проблемою страшної сліпої зони. Проте, це більше, ніж просто роздратування. За даними Національного управління безпеки дорожнього руху, через сліпі зони відбувається більш 840 тисяч автомобільних аварій.

Ті зони, які водій не може спостерігати безпосередньо, часто викликають інциденти, які призводять до серйозного матеріального збитку і в деяких випадках навіть до смертельних випадків.

І хоча водії можуть вживати запобіжні заходи, такі як правильне регулювання водійського сидіння і бічних дзеркал, установка резервних камер і т.д., вони все ж не в змозі повністю позбутися від сліпих зон.

Таким чином, водій завжди повинен бути напоготові і постійно контролювати ті місця в автомобілі, які не дозволяють йому бачити повну картину, що відбувається за межами його транспортного засобу.

Правда зараз вдалося вирішити цю проблему, і це рішення знайшла 14-річна дівчинка, яка ще навіть сама не має водійських прав.

Однак нездатність керувати автомобілем не завадило Алайн Гасслер (Alaina Gassler) зрозуміти те, яку роль відіграють сліпі зони в дорожньо-транспортних пригодах.

Насправді, вона так добре обізнана про проблему, що вирішила з нею розібратися, тим самим надавши допомогу не тільки автомобілістам, але і пішоходам. І то, як вона це зробила, насправді геніально.

Нещодавно Алайн Гасслер з Уест-Гроув, штат Пенсільванія, США, на конкурсі Broadcom MASTERS (математика, прикладна наука, технологія та інженерна підтримка висхідних зірок) для школярів середніх класів з Society for Science and the Public представила свій досить-таки цікавий винахід.

Її проект називається «Improving Automobile Safety by Removing Blind Spots» («Підвищення безпеки автомобіля за рахунок усунення сліпих зон»), і він працює відносно простим способом, як пояснила сама дівчина: «Я зробила це, встановивши камеру за передньою стійкою автомобіля, після чого камера відправляє відео на проектор, який проектує зображення на стійку, по суті, роблячи її невидимою і змушуючи водія бачити те, що відбувається за нею.»

Для завершення цього винаходу вона використовувала легкодоступні матеріали, такі як веб-камера, проектор і надруковані на 3D-принтері матеріали, які проектують зображення, отримане зовні автомобіля, на сліпі зони вашого автомобіля.

Джерело avtodream.org

Не пропустіть