“Євробляхерам” знову дозволять безкарно їздити українськими дорогами: законопроект

Після того, як введення штрафів за “євробляхи” в черговий раз відстрочили, у Верховній Раді зареєстрований зареєстрований законопроект, яким пропонується скасувати акцизний податок на всі без винятку автомобілі з 2021 року.

Автор законопроекту законопроект №2342 депутат Олексій Ковальов від “Слуги народу”, повідомляє “Auto 24“.

З 1 січня 2021 року, згідно з текстом законопроекту, пропонується скасувати акцизний податок на всі авто та кузови до них, включаючи ті, які були у використанні. А з дня набрання чинності цим Законом протягом 180 днів – змінити порядок розмитнення старих авто. Зокрема, ставку акцизу для них будуть розраховувати по тій же формулі, що і для нових, без підвищувальних коефіцієнтів. Однак ця норма буде діяти тільки для тих транспортних засобів, які ввезені на митну територію України до дня набрання чинності цим законопроектом. Фактично, за зниженими акцизами пропонують розмитнювати тільки так звані “евробляхі”. Іншим законопроектом пропонується не штрафувати “евробляхі” під час цього періоду.

Крім того, проектом передбачено, що при ввезенні для потреб держави пожежних авто, швидкої допомоги і пересувних медичних клінік, а також всіх раритетних авто старше 30 років, не братимуться до уваги екологічні норми, яким вони відповідають.

Проект закону №2342 за 29.10.2019 внесений і зареєстрований в парламенті. Для того, щоб він став законом, йому необхідно пройти обговорення в комітетах, голосування в сесійній залі парламенту і підписання главою держави.

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть