Запустили онлайн-калькулятор розрахунку розмитнення автомобіля

Як повідомив Максим Нефьодов, в тестовому режимі Державною митною службою було запущено програму, що допоможе здійснювати розрахунок податків при розмитненні авто в режимі онлайн.

“Це робоча база тих авто, які були оформлені на митниці, її почистили вручну від помилок і друкарських помилок, тому цей процес і зайняв на 1,5 місяці довше очікуваного”, – повідомив глава українкою митниці.

Калькулятор, що рахує орієнтовану митну вартість та платежі при оформленні авто, розпочав своє тестування відсьогодні. Аби скористатися ним, Вам потрібно лише перейти за наступним посиланням https://calc.customs.gov.ua. Сервіс був побудований на аналізі реальної інформації мільйона машин більш як 2300 моделей.

Варто зауважити, що Максим розповів про деякі нюанси, які будуть важливі при внесенні авто, що було куплено не 2018 та 2019 році.

“Скажімо, “Форд Фокус 2.0″ 2012 випуску у 2013 році коштував одні гроші, а зараз — зовсім інші. Машина за параметрами не змінилася, але брати цифри за 2013-й і застосовувати на 4 листопада 2019 року не можна. Тому беремо оформлення за відносно недавній проміжок часу, за який знецінення не так істотно”, – розповів Максим Нефьодов.

Щодо помилок та недоробок програми, Максим попросив повідомляти окремо в коментарях під його постом.


Не пропустіть