В Україні будують трасу в об’їзд Полтави: з’явилися перші фото

Укравтодор завершив монтаж металевих будівель для нової естакади на окружній навколо Полтави.

Щодня на дорогах України відбуваються сотні аварій, десятки з яких з потерпілими. Однак не завжди причиною ДТП стає порушення правил дорожнього руху, іноді до аварій призводить і жахливий стан доріг. Хочеться сподіватися, що нове будівництво під Полтавою виправить сумну статистику.

Так, служба автомобільних доріг в Полтавській області розповіла про прогрес в будівництві великого інфраструктурного об’єкта в регіоні – 518-метрової естакади на обході обласного центру.

Про це йдеться в повідомленні регіональної служби “Укравтодору” в Facebook.

Відзначається, що довжина споруди становить 518 м, найвища опора – 30 м. На об’єкті вже повністю насунули на обох проїздах металеві прогонові споруди. У перспективі вони перетворяться в шляхопровід з чотирма смугами руху: по дві в кожному напрямку.

“Металеві споруди вже натягнуто по обидва проїзди. Для руху транспорту побудують по дві смуги в кожному напрямку, – уточнюють в Укравтодорі.

Незабаром дорожники будуть встановлювати верхній шар покриття з асфальту. Паралельно проводиться монтаж деформаційних швів і фарбування конструкції.

Роботи зі зведення першої черги траси в обхід Полтави виконуються за фінансової підтримки Світового банку.

Крім того, на Полтавщині в Лубенському районі на автомобільній дорозі М-03 Київ-Харків триває будівництво моста через річку Сула. Як повідомили в Службі автомобільних доріг, роботи ведуться по лівому проїзду. З боку Києва підрядник уже проводить пристрій підходів до мосту, продовжується влаштування асфальтобетонного покриття. Планується, що до кінця року споруда повинна бути здано в експлуатацію.

Джерело hyser.com.ua

Не пропустіть