Автомобілі з дизельними двигунами продовжують забороняти

Міська рада Брістоля створила в центрі міста зону, де заборонені автомобілі з дизельними двигунами.

Перша в Британії «зона чистого повітря» повинна почати діяти з 2021 року. Дана розробка повинна забезпечити «максимально швидке поліпшення якості повітря в порівнянні з цільовими показниками для правових меж діоксиду азоту (NO2)».

Тепер же, приватному дизельному транспорту буде заборонений в’їзду на територію «зони чистого повітря» з 7:00 до 15:00 щодня. А для власників комерційного транспорту з високим рівнем вмісту викиду шкідливих речовин, буде встановлена ​​більш висока плата за проїзд. За проїзд мікроавтобусів і таксі передбачена плата в розмірі 9 фунтів, а за автобуси вже 100 фунтів.

Дане оголошення було опубліковано через два роки після того, як керівництво міста Брістоль дало вказівку на зниження рівня NO2 в цьому регіоні до рамок, встановлених законом. Фахівці вважають, що цього вдалося б досягти до 2025 року. Однак даний законопроект все ще не схвалений урядом.

Глава відділу політики RAC Ніколас Лайс зазначив, що введення цих обмежень може негативно позначитися на дорогах в інших місцях. Лайс вважає, що це спричинить утворення заторів в місцях, де їх ніколи не було. Також він зупинив увагу на те, що власники дизельних автомобілів потрапляють під удар, так як їм загрожує серйозний штраф.

Майк Хоус, який є главою SMMT, також висловив свою стурбованість даним нововведенням. Хоус вважає, що ця заборона суперечить керівним принципам уряду і до того ж не поділяє сучасні автомобілі та транспортні засоби десятирічної давності, що викличе як плутанину як серед водіїв, так і підірве зусилля по підвищенню якості повітря.

Експерти вважають, що вартість реалізації «зони чистого повітря» складе 113,5 млн фунтів стерлінгів. Також необхідна комплексна модернізація міської мережі ANPR, зміна розмітки і дорожніх вивісок. Повне економічне обстеження буде надано уряду тільки в лютому 2020 року.


Не пропустіть