Крутий позашляховик для українських комунальників (Відео)

Комунальні служби нерідко потребують повнопривідної техніки, яка дасть змогу без проблем виконувати роботу там, куди на звичайних автомобілях не під’їхати. Це і ремонтні бригади, і служби «Зеленбуд». Ось тому на виставці «Комунтех-2019», яка проходила у столичному МВЦ з 5 до 7 листопада, на стенді української компанії NFA-Machinery можна було побачити вантажівку IVECO EuroCargo з колісною формулою 4х4, розповідає autocentre.ua.

Шасі IVECO EuroCargo 4х4 може поставлятися у двох версіях повної маси – 11,5 і 15 т. А щодо колісної бази, то тут аж чотири виконання на вибір: від 3240 до 4150 мм. Двигуни доступні у трьох варіантах потужності: 220, 250 і 280 к.с. Коробка передач – механічна, 6-ступінчаста. Кабіни пропонуються двох типів: денна або зі спальним місцем. На виставці був представлений IVECO EuroCargo в модифікації 150-250, тобто повною масою 15 т і з 250-сильним двигуном.

NFA-Machinery здійснює не лише постачання різної комунальної техніки, а й встановлює на різні шасі крани-маніпулятори відомої марки HIAB. І не випадково на виставці вона представила вантажівку з краном HIAB X-CL 8 B-2. Він має вантажний момент 7.6 tm. Стріла за допомогою двох гідравлічних секцій може висуватися на 7,5 м. Із мінімальним вильотом 3,7 м забезпечується максимальна вантажопідйомність – 2020 кг, і навпаки – на максимальному вильоті 7,1 м кран може підняти щонайбільше 1040 кг. Кут повороту стріли – 400 градусів. Без системи стабілізації маса крана становить лише 810 кг.

У робочому положенні стійкість машини забезпечують середня балка стабілізаторів з висуненням на 4700 мм і довгі гідравлічні стійки опор з механізмом ручного повороту на 180 град. у транспортному положенні.

Керування краном-маніпулятором здійснюється за допомогою виносного пульта XS-Drive Lite з чотирма функціями. Є також резервна система керування за допомогою важелів, встановлених з обох бортів машини, що мають однакову послідовність дій за рахунок перехресних тяг. Обов’язковою є і кнопка аварійного зупинення крана: вона є і на пульті ДК, і на пультах резервного керування.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть