Названо речі, які скоро зникнуть з автомобілів

Автомобільна промисловість розвивається тими ж темпами, що і інші галузі, а тому сучасні машини продовжують удосконалюватися і зазнавати серйозних змін. У зв’язку з цим експерти навіть назвали список звичних багатьом автомобілістам речей, які незабаром зникнуть з машин, як це сталося, наприклад, з ключем для ручного запуску двигуна.

Першим кандидатом «на виліт» фахівці вважають дзеркала заднього виду. Цей, здавалося б, ключовий елемент будь-якого автомобіля вже поступово відходить у небуття завдяки зусиллям японської компанії Lexus, обладнаних одну зі своїх нових моделей камерами замість звичних бічних дзеркал. Японська влада навіть дозволили експлуатацію таких машин на дорогах країни. Також не виключена і масова відмова автовиробників від механічних склопідйомників. Вже сьогодні подібні механізми зустрічаються лише в бюджетних автомобілях, однак тенденція веде до того, що електричні склопідйомники в найближчі роки будуть встановлюватися навіть в найдешевші моделі.

Відмовляться виробники і від ключів запалювання. Так-так, незабаром ключів у машини не буде зовсім. Вже зараз великі автомобільні компанії вводять систему дистанційного розпізнавання власника, як у Apple ID. Тобто ви підходите, автомобіль вас «впізнає», відкриває двері і ви заводите саме авто тільки натисканням кнопки. В теорії воно, звичайно, вражає, але як же буде на практиці, сказати поки складно.

Останній із звичних сьогодні атрибутів будь-якого автомобіля, який ризикує залишитися в минулому – приладова панель. Все більше марок зупиняються вибір на повноцінних дисплеях, якими замінюються звичні панелі зі стрілками і механічними ручками або кнопками. В майбутньому, впевнені експерти, перед кожним водієм буде перебувати лише великий кольоровий дисплей, якому і буде доручено відображати всю актуальну інформацію, а також грати роль своєрідного елемента управління всіма відповідними системами транспортного засобу.


Не пропустіть