Що буде з Nissan Leaf під час удару об дерево на швидкості 84 км/год (Відео)

На хвилі дедалі більшої популярності електромобілів український ринок заповнюється і їх уживаними екземплярами. Серед них Nissan Leaf, мабуть, один із найпопулярніших. У мережі є велика кількість інформації про ціни на такі авто, зручність зарядки тощо. Але що стосовно безпеки?

Цим питанням перейнялася європейська компанія з безпеки транспортних засобів DEKRA і провела серію власних краш-тестів. Звісно, на автовиробника це уже ніяк вплинути не може, адже Nissan Leaf першого покоління (2010-2017), а саме про нього зараз йде мова, вже давно зняли з виробництва. Проте, дорогами Америки, Європи та України таких ліфів їздить чимало, тому їхнім власникам, зокрема і потенційним, буде корисно знати, як автомобіль пройшов німецькі краш-тести.

Варто відзначити, що свого часу, у 2012 році, Nissan Leaf проходив тести EuroNCAP, під час яких заробив максимальні 5 зірок у зведеному рейтингу і непогані оцінки за іншими пунктами. Однак у цьому краш-тесті умови було змодельовано помітно жорсткіші. Так, фронтальний удар об стовп був на швидкості 84 км/год, а боковий – 75 км/год. Уже самі по собі такі удари є дуже небезпечними для пасажирів і жорсткими для автомобілів.

Але, за заявою експертів, Nissan Leaf переніс їх на рівні звичайних автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння. Хоча шанси вижити після такого ДТП у пасажирів автомобіля будь-якого типу, на жаль, невеликі. Тому дотримуйтесь ПДР і швидкісного режиму в будь-якому разі!

Ну а як пройшли самі випробування можна побачити на цих відео:

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть