Умілець переробив ЗАЗ-968М у вантажний пікап (Фото)

Автолюбителі часто переробляють свої авто і результат не змушує себе чекати. Часом навіть не віриться, що це міг зробити чоловік без допомоги спеціального обладнання. На цей раз модифікації піддався звичайний “Запорожець”.

Що можна зробити зі звичайного “Запорожця”? Правильно, пікап-всюдихід, якому не буде труднощів на дорогах. І таке унікальне авто зробила тільки одна людина, маючи під своєю рукою буквально тільки найдоступніші деталі.

Автомобіль виготовлявся 23 роки. Це хороший термін для такої моделі. Втім, не кожне авто може похвалитися такими значними цифрами.

Комплектувався автомобіль лише 1,2-літровим двигуном потужністю 42 кінські сили і чотириступінчастою механічною коробкою передач.

За тими мірками це був хороший і тяговитий мотор, але зараз його показники ніяк не можуть здивувати водія. Адже зараз авто виходять з куди більш вражаючими характеристиками. Але треба розуміти, що для того часу – це було просто шикарне авто, а який мріяв кожен. Мати таке авто було престижно, кожен намагався його собі купити.

Зараз же воно стало вже раритетом. “Запорожець” вже рідко коли зустрінеш на дорогах. Та й в хорошому стані таких машин залишилося просто одиниці. Адже скільки років вже минуло. Авто в хорошому стані можна хіба знайти в покинутих гаражах і то, це не факт. Багато колекціонерів вже розкупили їх.

Існувало безліч модифікацій «Запорожця», був навіть пікап, який робили під кінець всього виробництва ЗАЗ-968, але ця саморобка в рази краще заводського пікапа.

Майстер сам побудував і спроектував такий пікап. У нього пішло близько 10 років, щоб побудувати такий чудовий «Запорожець».

Джерело hyser.com.ua

Не пропустіть