Новий голова Укравтодору розповів, коли в Україні відкриють перший автобан

Новопризначений очільник Укравтодору Олександр Кубраков розповів, що перший автобан в Україні може запрацювати у найближчі роки.

Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.

За його словами, першим автобаном в Україні стане траса Київ-Одеса, яку планують відремонтувати за 2-3 роки.

«Дивіться, там є ділянка, яка зараз на території Київської області – її ремонт буде завершено повністю наступного року. Є ще ділянки, зараз завершується тендер, там три невеликі ділянки. І є ще одна ділянка, умовно, від кордонів Київської області до Одеси, завтра буде підписана угода із Європейським інвестиційним банком і десь на початку року друга частина цього фінансування буде підписана із ЄБРР. Наступного року разом із банками будуть визначені підрядні організації, які займатимуться реконструкцією. І в 2021 році почнеться реконструкція. Це буде ремонт дороги І категорії – справжній європейський автобан», –  розповів Кубраков.

Він також зазначив, що наступного року планують здійснити масштабне техніко-економічне обґрунтування та проєктування доріг І категорії.

«А через рік будемо розпочинати десь за кошти Дорожнього фонду, а десь залучати фінансування МФО та інвесторів на будівництво цих доріг», – зазначив він.

Нагадаємо, через сприятливі погодні умови ремонти доріг в Україні не припиняються.


Не пропустіть