В Україну везуть сотні тисяч вживаних автомобілів

До кінця 2020 року залишилося більше місяця, але вже зараз можна говорити, що українці стали більше купувати старих автомобілів. «Укравтопром» повідомляє, що за перші дев’ять місяців 2019 року в Україну ввезли в 3,8 рази більше вживаних авто, ніж за аналогічний період 2018 року.

Зокрема, в нашу країну з січня по вересень завезли 347 500 старих автомобілів. Скільки з них розмитнили – не повідомляється. Деякі власники «євроблях» чекають, коли розмитнення стане дешевше, як обіцяє український уряд.

Найбільше старих машин в Україну ввозять з Німеччини, Польщі та Литви. Це традиційні місця для покупки українцями старих машин. У нинішньому році ця традиція збереглася. Наприклад, з Німеччини до нас пригнали 89 000 старих авто.

Як бачите, наших громадян не бентежить, що до тепер остаточно не вирішилося питання з «євробляхами» і що за них, можливо, доведеться платити величезні штрафи.

Що ж стосується імпорту нових автомобілів в Україну, то він теж збільшився, але не в рази, а тільки на 17%, якщо порівнювати з минулим роком. Зокрема, за дев’ять місяців до нас ввезли 65 300 нових автомобілів (найбільше з Японії, Румунії та Китаю).

Джерело autotheme.info

Не пропустіть