В Україну привезли новий 130-тонний самоскид БелАЗ (фото)

У кар’єрі «Першотравневий» Північного гірничо-збагачувального комбінату (Група «Метінвест») почав працювати черговий кар’єрний самоскид БелАЗ-75131.

Про це повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі автозаводу.

Введенням в дію цього 130-тонника, названого криворізькими гірниками «Скала», Північний ГЗК закрив програму оновлення свого парку великовантажної кар’єрної техніки для вивезення гірської маси.

Цей 130-тонний БелАЗ здатний після обкатки перевозити за зміну близько 800 кубометрів гірської породи.

Нововведенням партії білоруських самоскидів стало зовнішнє цифрове табло на борту, що виключає ризик перевантаження. У кабінах все зроблено для комфорту операторів: кондиціонери, опалювальна система, поліпшена шумоізоляція, сидіння з інерційними ременями, світлодіодне освітлення для зручності роботи в нічний час. Нова техніка також укомплектована бортовим комп’ютером і централізованими системами змащення і діагностики, контролю тиску в шинах.

У самоскидах БелАЗ передбачено все для безпечної роботи: камера відеоогляду, автоматична система пожежогасіння та пристрій, що сигналізує про наближення до високовольтної лінії. У відповідності з європейським стандартом безпеки ROPS БелАЗ-75131 оснащений посиленою рамою і каркасом.

Білоруський автомобільний завод і компанію «Метінвест» пов’язує багаторічна співпраця і стратегічне партнерство. На видобувних підприємствах України працюють сотні кар’єрних самоскидів «БелАЗ» і спецтехніка.


Не пропустіть