Почалося виробництво першого серійного електрокара Skoda (Фото)

В кінці травня поточного року Skoda представила в Братиславі модель Citigo-e IV – перший серійний електромобіль марки. На дворі кінець листопада, і чехи рапортують про старт серійного виробництва нової моделі.

Електричний хетчбек став на конвеєр заводу Volkswagen в столиці Словаччини Братиславі. За словами члена ради директорів Skoda Auto Міхаеля Оельеклауса, старт виробництва Citigo-e IV відкриває нову епоху в історії марки, електромобіль може похвалитися безліччю практичних переваг і високою якістю виготовлення.

Характеристики Citigo-e IV вже давно відомі: його довжина становить 3597 мм, а ширина – 1645 мм. Грунтується електрокар на базі модульної платформи NSF.

У рух хетчбек приводить електромотор потужністю 83 к.с., розгін до 100 км/год займає 12,3 секунди, а його максимальна швидкість складає 130 км/год. Високовольтна батарея ємністю 32,2 кВт*год дозволяє Citigo-e IV долати до 260 кілометрів шляху. Від зарядного пристрою потужністю 2,3 кВт машину можна зарядити за 12 годин 37 хвилин, від 40-кіловатної станції батарея до 80% ємності заряджається за годину.

У прес-релізі Skoda повідомляє, що машина буде приводитися поки виключно в п’ятидверному кузові.

Ціни будуть опубліковані пізніше, проте споріднена модель Volkswagen e-up! в Німеччині зараз коштує від € 23 570.


Не пропустіть