У Renault підготували спеціальний Duster для Папи Римського (Фото)

Компанія Renault випустила спеціальну модифікацію кросовера Dacia Duster для Папи Римського Франциска, який воліє їздити на відносно скромних автомобілях.

Компанія Renault випустила спеціальну модифікацію кросовера Dacia Duster, створену спеціально для Папи Римського Франциска. Автомобіль вже передали в дар очільнику Католицької церкви.

Особливий кросовер був розроблений зусиллями співробітників Dacia і фахівців румунського кузовного ательє Romturingia. Автомобіль отримав великий панорамний дах з особливим люком, традиційну знімну скляну надбудову і ручки на даху.

У салоні встановили «комфортабельний задній диван для відпочинку під час тривалих публічних заходів». Для зручності посадки і висадки понтифіка дорожній просвіт зменшили на 30 міліметрів.

В різний час в дар Папі Римському підносили різні автомобілі, в тому числі дорогі суперкари. При цьому в 2013 р Франциск заявив, що його засмучує, коли він бачить священиків, які користуються розкішними машинами.

Сам глава Католицької церкви вважає за краще пересуватися на відносно скромних транспортних засобах. Наприклад, під час свого візиту до Вірменії в 2016 р понтифік їздив на Dacia Logan, при відвідуванні Ірландії він використовував універсал Skoda Rapid, а до його приїзду на острів Маврикій для нього підготували особливий пікап Nissan NP300.

У 2017 році компанія Lamborghini подарувала Папі Римському спеціальну версію суперкара Huracan. У свою чергу Папа Римський благословив автомобіль, розписався на кузові і передав його аукціонному будинку Sotheby’s. Через кілька місяців автомобіль був проданий на торгах за 715 тис. євро, а виручені кошти спрямували на благодійність.


Не пропустіть