Як виглядає Tesla після пробігу в 1 млн. км (Фото)

По дорогах Європи пересувається Tesla Model S P85, яка встигла «набігати» мільйон кілометрів. Електрокаром володіє житель Німеччини Ганс Йорг Геммінген. Він придбав його в 2014-му році, коли пробіг екологічно чистого авто становив всього 30 тисяч кілометрів. Цей автомобіль використовувався для тест-драйвів. З новим власником машина круто змінила своє призначення: Ганс виявився прихильником автомобільного туризму. За п’ять років подорожей по країнах Європи електрокар наростив свій пробіг до неймовірної цифри з шістьма нулями.

Фото одометра Tesla Model S власник розмістив в своєму twitter-акаунті. У бесіді з журналістами німецької газети «Bild» Ганс розповів, що на його «Теслі» стоїть вже четвертий за рахунком двигун. Перший змінили на 40 000 кілометрів, а останній – на 320 тисячах. Всі ці роботи проводилися в рамках діючої гарантії.

Нагадаємо, на батарею «Тесла» дає восьмирічну гарантію без обмеження по пробігу. Перші 290 тисяч кілометрів електрокар проїздив з рідним акумулятором, а для наступних 250-ти тисяч км автовласникові довелося використовувати орендовану батарею. В цей час розглядалося питання про визнання гарантійного випадку. Компанія пішла назустріч власнику: сьогодні на його «Теслі» стоїть третя батарей, яка витратила лише 20% ємності.

Що стосується інших ремонтних робіт, то за п’ять років на Tesla Model S довелося приводити в порядок передню підвіску, міняти амортизатори і сенсорний дисплей, ремонтувати висувні ручки дверей і систему охолодження акумулятора. Всі ці маніпуляції обійшлися власнику «Тесли» в 13 тисяч євро. При цьому, кожні 50 тисяч км Tesla Model S отримувала нові покришки, а кожні 400 тисяч км – змінювалися гальмівні диски. У планах Ганса – збільшити пробіг Tesla Model S P85 до одного мільйона миль! Це близько 1,6 млн кілометрів.


Не пропустіть