Недавно відремонтована дорога за 80 млн гривень руйнується (Фото)

Ділянка дороги 499-503 км траси М12, яку кілька місяців тому відремонтувала фірма начальника служби автодоріг, почала руйнуватися. Про це пише «Стопкор».

Тендер на виконання робіт виграла компанія «Інтервіас», яка раніше відзначилася своїм непрофесійним підходом до роботи. На торгах фірма обійшла державних конкурентів, зокрема, Вінницький облавтодор.

Директором «Інтервіас» значиться Тарас Сидорчук, який зовсім недавно шукав роботу в IT-сфері, і ніякого досвіду роботи з дорогами не має. За адресою офісу «Інтервіас» у Вінниці знаходиться зовсім інша компанія – «Шляхбуд».

Відзначається, що остання є місцевим ключовим підрядником по ремонту доріг. Коли Ігор Корольчук був директором департаменту комунального господарства у Вінниці, «Шляхбуд» почала вигравати численні тендери.

У 2013 році на департамент Корольчука завели кримінальну справу за махінації. Однак, коли він став заступником мера Вінниці, справа кудись зникла, а компанія «Шляхбуд» отримувала більше підрядів, в тому числі на ремонт доріг в області. Пізніше замість «Шляхбуд» через підставних осіб чиновник створив нову фірму – «Інтервіас», ймовірно, для організації шахрайських схем і отримання державних коштів злочинним шляхом.

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, шосе знаходиться в жахливому стані, хоча роботи були закінчені лише кілька місяців тому. Вартість ремонту склала близько 80 млн гривень.

В облавтодорі прокоментували, що компанія «Інтервіас» широко відома своїм непрофесійним підходом. Облавтодор був змушений направити підприємству офіційне звернення з приводу незадовільного стану ремонту. У компанії відповіли, що закінчать ремонт, коли будуть «сприятливі погодні умови».


Не пропустіть