В Мінінфраструктури розповіли, з чого будуватимуть дороги: від бітуму відмовляться

Металургійні шлаки та інші відходи виробництва використовуватимуться у дорожніх роботах.

Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє MMR з посиланням на сайт Міністерства інфраструктури України.

За словами Криклія, Україна має впроваджувати інноваційні матеріали та технології в дорожньому будівництві. Металургійні шлаки, золи виносу використовуватимуться у дорожніх роботах вже найближчим часом.

«Таке рішення Уряду, зокрема,  дозволяє позбавитись залежності від імпорту з Російської Федерації будівельних матеріалів, зокрема, бітуму. Це  також дозволить економити кошти під час дорожніх робіт, якість при цьому буде належною», – зазначив міністр.

За словами Криклія, уже напрацьовано базу нормативно-технічних документів, що враховує як вітчизняний, так і європейський досвід у цьому питанні.

«Ці норми регламентують вимоги до технологічних процесів та складових дорожнього бетону, головною з яких є застосування виключно високоякісного портландцементу, а також безпосередньо металургійних шлаків», – підкреслив він.

Відтепер під час здійснення публічних закупівель робіт з будівництва та послуг з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування обов’язково передбачатиметься застосування нецінового критерію «Заходи із захисту довкілля» з питомою його вагою не менше 10%.


Не пропустіть